Witam ,trzeba zdawać sobie sprawę ,że odżywki białkowe mogą co najwyżej stanowić jej uzupełnienie diety a nie podstawę. Jaką odżywkę białkową wybrać ? Ważne jest żeby odżywka, którą kupujemy zawierała przede wszystkim pełnowartościowe białko i wolna była od dodatków takich jak kreatyna, tauryna czy glicyna. Choć wydawać by się mogło, że [...]
Osobiście nie szukałbym najtańszym kosztem słabych jakościowo produktów białkowych, opartych na komponentach roślinnych i to często najsłabszej jakości (pszenica, soja), ryzykowanie problemów gastrycznych i mało przyjemnych dolegliwości, kiepskiego smaku, problemów z rozpuszczalnością itd, by przyoszczędzić parę złotych - nie zawsze ma sens. [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] postępowania masz w porządku teraz bo jeśli faktycznie masz 18% Bf to lekka redukcja jak najbardziej wskazana. Nie wiem natomiast po co Ci te suplementy jak kreatyna czy białko z prochu? Bo jeśli kaloryka Twojej diety jest 2300kcal to nie potrzeba Ci suplementów bo tyle to z diety dostarczysz bez większego problemu. Zmieniony przez - rion10 [...]
[...] w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] nastawiać na ostateczne szlifowanie sylwetki tylko na konkretną redukcję żeby tą sylwetkę poprawić. Na pewno na Twoim etapie zaawansowania nie jest Ci potrzebna kreatyna czy białko mimo, że są to dość gruntowanie przebadane suplementy i powszechnie uznawane za bezpieczne na Twoim etapie zaawansowania zupełnie zbędne. Jesteś w takim wieku i na [...]
Kup białko o smak naturalnym i mieszaj w odpowiednich proporcjach z białą czekoladą. Ja zawsze tak robię bo wszystkie "smakowe" białka są dla mnie za słodkie. a próbowałeś wersji econo? są wyraźnie mniej słodkie https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_WPC_Protein_Econo-opis26459.html
[...] masy mięśniowej. Aby mięśnie rosły, musisz trenować, dostarczać nadwyżki energetycznej (i tutaj jest właśnie okienko dla węglowodanów) i nie zapominać o budulcu jakim jest białko. Sporty sylwetkowe są dość specyficzne. Tutaj nie wystarczy trenować by wyglądać dobrze - Twoja dieta musi być dostosowana do Twojego celu. Dobrze zaplanowana [...]
[...] diety ukierunkowanej na cel. Jeśli w przypadku zwiększenia masy mięśniowej masz ułożoną odpowiednią dietę z nadwyżką to w porządku. Zastanawia mnie tylko po co Ci kreatyna i białko? Na suplementy jeszcze nie czas, całą dietę staraj się oprzeć tylko na pożywieniu. Kolejna rzecz to jeśli wprowadziłeś nadwyżkę to bez treningu to spowoduje tylko [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Mam rure do podciagania, hantelki kilogramowe i dwojki. Moge miec wieksze. Nic wiecej niestety. A troche wstydze sie pojsc na silke:v bo wygladam jak atleta z oświecimia. Co do jedzenia to zaczalem jesc kurczaki ryze twarozki o wszystko co ma sporo bialka i jest zdrowe. Dodatkowo owoce itp. Jem 3 razy dziennie ale od jitra chce wprowadzic [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Witam, Gainer odżywka węglowodanowo-białkowa jest produktem specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Jak sama nazwa wskazuje, stosować ją należy w specjalnych do tego sytuacjach. Z kolei przeznaczona jest ona dla określonej grupy osób. Przydaje się również sytuacjach, gdy nie mamy czasu, możliwości na przygotowanie lub zjedzenie posiłku. Jak [...]
[...] jakikolwiek owoc, bądź płatki lub inny produkt z konwencjonalnej żywności. Warto żebyś rozważyła śniadanie w formie płatków (np. owsianych) do których możesz dodać odzywkę białkową. Dlaczego? Spożywanie zbyt dużej ilości posiłków w formie płynnej (czyli zamienników w proszku) może rozleniwić Twój układ pokarmowy, co może skutkować zaburzeniami [...]
[...] byłoby aby raz była to pierś, innym razem nóżka czasem wieprzowina, a raz na jakiś czas wołowina. Koniecznie dwa razy w tygodniu rybka, a zawsze świetną alternatywą jest białko serwatkowe, które akurat teraz możesz kupić w super atrakcyjnej cenie. https://www.sfd.pl/sklep/SFD_NUTRITION_Dzikie_Bia%C5%82ko-opis40737.html Osobiście polecam [...]
[...] podziale na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] od nich, przerzucił się po kilku testach z innymi firmami i jest zadowolony. Ja mogę powiedzieć na tyle, ile próbowałam, że smaki mają dobre i super rozpuszczalność (BCAA, białko) zwłaszcza w porównaniu do takiego 6Paka, którego połowa potrafiła mi zostać na dnie shakera nierozpuszczona... nie wiem czy każdy smak tak ma, ja miałam poziomkę. [...]
[...] gdyż jest ona większa objętościowo i bardziej sycąca od posiłku w płynie. Warto jednak pamiętać o wyższym udziale białka w diecie i w tym miejscu pomocna będzie odżywka białkowa, którą proponowałabym zastosować zamiast gainera, łącząc ją z owocem lub płatkami czy ryżem. Sama stosuje takie rozwiązanie po treningu i świetnie się sprawdza. [...]